Trenger du et lån kan det være greit å være klar over din mulighet til å få lånet. Har du eiendeler kan du presentere dette som sikkerhet, som igjen gjør at du kan få et eller flere lån. Trenger du penger kan det være greit å vite hva som er forskjellen mellom et sikret og et usikret lån. Lån med sikkerhet er et huslån, billån og andre typer lån som krever at du gir et pant eller annen form for sikkerhet i salgsobjektet. Dette er ganske vanlig og en vanlig form å drive finans på. Lån uten sikkerhet er også ganske vanlig. Her får du lån ved at du skriver under på lånedokumenter uten å måtte gjøre noe mer. Underskrift gir penger. Nå skal vi se på de forskjellige lånene som ikke krever sikkerhet. 

Forbrukslån

Trenger du et lån som gir deg ganske mye penger, stabilitet, nedbetaling over en avtalt periode er forbrukslånet noe for deg. Her får du akkurat det du trenger. Du kan ta opp maksimum 500-600.000 kroner. Det er mye penger. Lånet er stabilt fordi du får alle pengene på en gang og du kan bruke pengene som du vil. Du kan ikke få flere penger enn det du får den første gangen. Deretter får du et lån som varer ganske lenge eller ganske kort alt etter hva du selv trenger. En av de beste lånene og en av de beste måtene å finansiere noe over tid er gjennom billig forbrukslån.

Smålån og SMS-lån

Det finnes andre lån som også kalles lån uten sikkerhet. Et smålån er et navn for lån som er mindre enn de større forbrukslånene. Selve prinsippet er akkurat det samme. Lånet kommer tilbake til utlåner i en satt periode. Det koster penger og det går ganske bra. Selve utfordringen er at renten er veldig høy. Det samme gjelder SMS-lån. Her låner banken ut penger til noen som også må betale veldig høy rente. Selve beløpene er ofte så små at du betaler tilbake mange ganger lånebeløpet på et år. Det kreves mye av selve låntaker og långiver når du er borti slike lån fordi det blir fort veldig skjevt ganske raskt. Her må bruke tiden og du må bruke pengene smart. Det beste er derimot og heller droppe disse lånene. 

Kredittkortlån 

Kredittkortet er måten du får tilgang til penger på samme sekund som du trenger dem. Kredittkort er en nødløsning som du kan ha i lomma di. Du trenger ikke bruke et kredittkort eller ha betalinger på det. Bruk det hver gang du trenger det og betal tilbake når du trenger det. Det hjelper ikke om du har lite eller mye i kreditt, du får fortsatt kun bruke de pengene som allerede er godkjent for bruk. Kredittkortene har høye renter, men rentefrie i den første perioden. Du kan derfor bruke kortet gratis i starten, for deretter koster kortet penger.